Головна Новини Бізнес економіка В українських супермаркетах зростають ціни на продукти: що подорожчало
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських супермаркетах зростають ціни на продукти: що подорожчало

За останній місяць в Україні змінилися ціни на деякі продукти харчування

9 липня 2022, 10:33 comments1334
Поділіться публікацією:

З початку війни в Україні істотно змінилися ціни на продукти. Деякі групи товарів досі стрімко продовжують зростати в ціні. Про це повідомляє сайт Мінфін.

В українських супермаркетах зростають ціни на продукти: що подорожчало

В Україні дорожчають продукти Фото - з відкритих джерел

У період із червня по липень в українських супермаркетах подорожчало м'ясо. Кілограм курячих стегон зараз продають у середньому по 100,45 грн, а місяцем раніше ціна становила 95,03 грн/кг. Куряча гомілка продається по 66,45 грн/кг, що практично на три гривні більше, ніж на місяць раніше. Куряче філе подорожчало зі 130,17 грн/кг до 131,60 грн/кг.

Ціни на свинину за останній місяць також значно змінились. Наприклад, 1 кг свинячої грудинки у червні продавали в середньому по 127,62 грн, а у липні ціна зросла до 134,30 грн/кг. Кілограм свинячого ошийка змінився в ціні зі 175,04 грн/кг до 183,37 грн/кг. А солоне сало за місяць подорожчало у супермаркетах із 185,83 грн/кг до 190,75 грн/кг.

Також в Україні за місяць подорожчали макарони (пір'я). Зазначається, що у червні їхня ціна становила в середньому 26,60 грн/кг, а в липні вартість зросла до 29,85 грн/кг. Цукор за цей період подорожчав із 29,53 грн/кг до 30,57 грн/кг.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло читачам про те, що у тимчасово окупованому Херсоні встановили нові ціни у магазинах. Цінники, які російські окупанти встановили на товари, просто шокують. Гель для душу у магазинах коштує 450 гривень, шампунь – 600 гривень, а упаковка мила з 5 штук – понад 300 гривень.

Також портал "Коментарі" писав про те, які продукти повинні завжди бути в домі. Лікар-дієтолог Катерина Толстикова склала список продуктів, які мають бути у кожному будинку та пояснила чому.

Новинний сайт "Коментарі" інформував про те, експерт розповів, чи готові українці купувати нове житло, на яких умовах і які тенденції на ринку нерухомості. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини