Головна Новини Бізнес економіка В яких регіонах найвищі тарифи і ціни на продукти - Держстат
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких регіонах найвищі тарифи і ціни на продукти - Держстат

Лідирує Закарпатська область

17 серпня 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, за перший квартал 2021 року, жителі Закарпатської області щомісяця витрачали на продукти харчування 8373,91 грн. Це найбільший показник серед всіх українських регіонів, передає УНІАН.

В яких регіонах найвищі тарифи і ціни на продукти - Держстат

В яких регіонах найвищі тарифи і ціни на продукти - фото з відкритих джерел

Згідно з опублікованими підрахунками, друге місце за витратами сім'ї на продукти посідає Івано-Франківська область (6904,19 грн), а на третьому місці розташовується Волинська область (6176,11 грн).

Держстат також підрахував і витрати жителів різних регіонів на комунальні послуги. Так, платіжки на воду, електроенергію, газ та інші види палива найдорожче обходяться жителям Києва (3188, 65 грн), на другому місці — Закарпатська область (2651,96 грн), а на третьому — Київська область (2571,18 грн).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в цьому році українцям не варто очікувати дешевих яблук на ринках і прилавках магазинів. За слова експертів, вартість яблук буде вкрай невтішною — при низькому врожаї ціна за кілограм буде високою. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати порядку 70 гривень за кілограм.

У матеріалі нашого видання також говорилося, що в Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими. Так, за один місяць найбільше в країні подорожчали ковбасні вироби. У червні їх середня ціна по Україні становила 110,63 грн за один кілограм, а в наступному місяці вартість зросла до 113,56 грн за кілограм. Слідом за ковбасами йде куряче філе. Ціна на цей продукт змінилася на 2,08 грн/кг. Тепер кілограм курячого філе обійдеться споживачеві у 109,70 грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини