Головна Новини Бізнес економіка Верховна Рада підтримала вітчизняний ринок віртуальних активів
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада підтримала вітчизняний ринок віртуальних активів

Міністр цифрової трансформації України повідомив про визначну подію для ринку віртуальних активів

8 вересня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

Верховна Рада підтримала вітчизняний ринок віртуальних активів

Віртуальні активи, фото із відкритих джерел

276 народних депутатів Верховної Ради проголосували за законопроект, який передбачає легалізацію віртуальних активів. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Загальна капіталізація криптоіндустріі перевищила 2 трильйони доларів США. Вражаючий оборот, як для сектора економіки, який існує менше 10 років", — зазначив Михайло Федоров.

Міністр цифрової трансформації виразив певність у тому, що Україна має гарний потенціал як гравець криптовалютного ринку, через що і було розроблено відповідний законопроект. Документ, затверджений Верховною Радою, має забезпечити максимальну прозорість на ринку віртуальних активів та налагодити процес оподаткування криптовалютних операцій.  

Завдяки легалізації віртуальних активів в Україні будуть детінізовані операції з криптовалютами, та з’явиться можливість залучити до країни міжнародні біржі. Проте, легалізація є вигідною не лише для країни, як отримувача податків, а й для підприємців, які отримають не тільки обов’язки, а й певні права.

Нагадаємо, що радник міністра цифрової трансформації Максим Дем’янюк під час заходу "Ukrainian Financial Forum", розповів, що на території України добовий обіг криптовалют складає близько 1 млрд гривень, що в 50 разів перевищує суми операцій із вітчизняними акціями та цінними паперами (без урахування ОДВП) за аналогічний період часу.
Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Сальвадорі вступив у дію закон, згідно до якого біткоїн є повноцінною платіжною валютою цієї країні, на рівні із американським доларом. У Сальвадорі навіть створили спеціальний державний електронний гаманець для зберігання та конвертування найпопулярнішої криптовалюти світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини