Головна Новини Бізнес економіка Як Україна планує продавати "ПриватБанк"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна планує продавати "ПриватБанк"

Міністерство фінансів розробляє ідеї для продажу банку

31 травня 2021, 17:03
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів України розглядає варіант розділення "ПриватБанку" задля його майбутньої приватизації. Про це повідомив голова відомства Сергій Марченко в інтерв'ю Finbalance.

Як Україна планує продавати "ПриватБанк"

Приватизація "ПриватБанку" - фото з відкритих джерел

За словами фінансиста, теперішня ситуація, яка склалася з даною установою не дає змоги знайти серйозного інвестора для її продажу, проте в Мінфіні шукають можливі варіанти.

"Так, ми готові говорити про приватизацію. Але треба розуміти, що обтяження, пов'язані з попередніми власниками, і можливі судові позови не дають можливості знайти серйозного інституційного інвестора в цю установу. Тому розглядаються варіанти можливого розділення", — зазначив Марченко.

Політик підкреслив, що наразі немає жодної конкретної ідеї, а міністерство лише підбирає варіанти для майбутньої приватизації.

Нагадаємо, що 27 травня головою правління "ПриватБанку" призначений банкір із значним досвідом роботи в банківському секторі України австрієць Герхард Бьош. Детальніше про нього можете дізнатись із нашого матеріалу

Про те, що "ПриватБанк" знову стане приватною фінустановою стало відомо у 2019 році. Таку стратегію розвитку "ПриватБанку" затвердили у 2016 році. Вона передбачає, що після п'яти років після націоналізації фінансову структуру знову відправлять на приватизацію.

У травні 2021 року в НБУ офіційно заявили, що готові приступити до продажу "ПриватБанку" після стабілізації кризової економічної ситуації в країні через пандемію коронавірусу.

"Коментарі" звернулися до експертів, щоб з'ясувати, наскільки висока ймовірність продажу "ПриватБанку", та хто може бути в цьому зацікавлений.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини