Головна Новини Бізнес економіка Як зміниться вартість хліба найближчим часом - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміниться вартість хліба найближчим часом - прогноз

Вартість хліба протягом літа очікувано зростатиме на кілька відсотків

27 травня 2021, 07:47
Поділіться публікацією:

Ціна на найнеобхідніший харчовий продукт в Україні може зрости на кілька відсотків. Про подорожчання хліба попереджали ще з кінця минулого року. Як саме зміниться вартість продукту, розповів голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко виданню "ГолосUA".

Як зміниться  вартість хліба найближчим часом - прогноз

Якою буде ціна на хліб в Україні - прогноз експерта. Фото: cdnimg.rg.ru

За словами експерта, ціна хліба і хлібобулочних виробів в Україні зросте на 2-3%. Проте підвищення цін не буде таким інтенсивним, як передбачалося.

"Ми бачили 2020 рік зі зростаючими цінами на хліб, і подорожчання хліба і хлібобулочних виробів в 2021 році. Але подорожчання хліба, яке почалося на початку поточного року, зараз сповільнилося", — підкреслив Олексій Дорошенко.

Дорошенко уточнив, що хліб має зрости на 2-3% протягом літа. Потім коливань цін в цьому році вже не буде і вартість хлібу залишиться стабільною.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні різко стали дешевшати тепличні огірки. Розбіг в ціні в порівнянні з минулим тижнем становить майже 40%. На думку експертів, причина зниження вартість на популярний овоч таїться в тому, що зараз велика частина виробників приступила до збору врожаю в теплицях. У зв'язку з цим на ринках відбулося зростання пропозиції. Є ще й друга причина різкого спаду цін — зменшення попиту на даний овоч. Скільки зараз коштують овочі, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що більшість українців негативно оцінюють економічне становище України за рік та фінансовий стан своїх родин. Невтішні прогнози зробили респонденти й щодо подальшого стану економіки країни та фінансового добробуту своїх родин. Про це читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини