Головна Новини Бізнес економіка Як зміняться ціни на бензин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на бензин в Україні

Дизпальне буде коштувати на 62 копійки дорожче

2 червня 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Уряд України незабаром планує підвищити ціни на бензин і дизпальне. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як зміняться ціни на бензин в Україні

Ціни на бензин в Україні - фото з відкритих джерел

Таке рішення депутати винесли на порядок денний свого засідання, що відбудеться сьогодні, 2 червня. Зокрема, політики планують прийняти зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року про карантинні та протиепідемічні заходи, згідно з яким Кабмін встановив на період дії карантину граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального — не вище 7 грн/л і бензину — не вище 5 грн/л.

За інформацією журналістів, у разі прийняття цього рішення вартість літра бензину збільшиться на 0,56 грн, а ціна на дизпальне — на 62 копійки.

У пояснювальній записці до проєкту постанови йдеться про те, що необхідність уточнення механізму розрахунку "Нафтогазом" середньої вартості пального виникла, з огляду на практику застосування державного регулювання ціноутворення у вказаній сфері.

Нагадаємо, що середня ціна бензину на першу третину червня 2021 року складе 24 гривні та 92 копійки за літр, а дизпальне коштуватиме в середньому 20 гривень і 91 копійку. Детальніше — в нашому матеріалі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, на які продукти піднімуться ціни в червні цього року. Про це нашому порталу повідомив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. Подробиці дізнавайтесь із матеріалу за посиланням.

Також видання інформувало про те, що експерти передрікають подорожчання вживаних автомобілів зі Сполучених Штатів Америки. Були названі причини майбутнього подорожчання. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини