Головна Новини Бізнес економіка Який бізнес найчастіше відкривають українці під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Який бізнес найчастіше відкривають українці під час війни

Які напрямки бізнесу обирали українці під час війни у 2023 році.

9 січня 2024, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Україні у 2023 році було зареєстровано понад 300 тис. нових ФОПів та ще 37 тис. компаній. Найчастіше українці відкривають новий бізнес у сфері торгівлі, наданні індивідуальних послуг та ІТ.

Який бізнес найчастіше відкривають українці під час війни

Який бізнес найчастіше відкривають українці під час війни. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними платформи "Опендатабот" у 2023 році українці відкрили 304 тис. нових ФОПів, що на 7% більше ніж у період до початку повномасштабного вторгнення РФ та на понад 100 тис. більше ніж у 2022 році.

Лідером серед напрямків бізнесу, який українці найчастіше відкривали у 2023 році стала роздрібна торгівля – 29,7%. Другу позицію за популярністю бізнесу зайняла сфера ІТ – 7,8%, а трійку лідерів замикає надання індивідуальних послуг – 7,8%.

Який бізнес найчастіше відкривають українці під час війни - фото 2

Розподіл нових ФОПів за категоріями у 2023 році. Дані платформи "Опендатабот" 

Найбільше ФОПів відкрили в Києві – понад 43 тис. Далі йдуть Дніпропетровська, Львівська, Київська та Харківська області. Загалом в Україні зареєстровано понад два млн ФОПів.

Щодо компаній, то вони в Україні реєструються не так часто. У 2023 році було зареєстровано близько 37 тис. компаній, що на 4 тис. більше ніж у 2022 році, однак майже на 20 тис. менше ніж до початку російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у новому звіті UBS про світове багатство виявилось, що Росія багатіє попри війну, тоді як Захід втрачає трильйони доларів.

Також "Коментарі" писали, що українці сплачуватимуть податки по-новому. Які є плюси та мінуси Національної стратегії доходів, що має стати ключовим елементом зміцнення економіки та фінансової системи в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини