Головна Новини Бізнес економіка За час пандемії мільярдери світу збільшили свій капітал на 1,9 трлн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

За час пандемії мільярдери світу збільшили свій капітал на 1,9 трлн доларів

Лідером по збільшенню капіталу став Ілон Маск

18 грудня 2020, 09:39
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу не завадила фінансовій еліті світу збільшити свої капітали. Найбагатші люди світу за поточний рік стали ще багатшими на 20%, що становить близько 1,9 трильйона доларів. Сукупні статки понад 2200 мільярдерів у світі з початку року зросла попри пандемію і політичні події. Найбільше вдалося розбагатіти американському винахіднику Ілону Маску — його статки збільшилися на 110 млрд доларів, що дозволило йому зайняти третє місце в списку найбагатших людей світу.

За час пандемії мільярдери світу збільшили свій капітал на 1,9 трлн доларів

Найбільше розбагатів Ілон Маск

Швидше за інших також росли капітали китайських мільярдерів — за 2020 рік сукупний капітал зріс на 60% що склало близько 750 млрд доларів. В цілому статки 400 китайських мільярдерів тепер оцінюється в $ 2 трлн. Це без урахування 67 мільярдерів з Гонконгу, сукупний обсяг статки зросли за рік на $ 60 млрд (плюс 19%) і склало $ 380 млрд.

Що ж стосується американських мільярдерів, то вони "підросли" на 560 млрд доларів — тепер їх сукупно оцінюють в 4 трлн доларів. Таким результатами сприяло зростання фондового ринку, зокрема індекс Nasdaq піднявся на 38%.

Раніше "Коментарі" писали, що на початку вересня, видатний підприємець Ілон Маск втратив місце в п'ятірці найбагатших людей планети через різке падіння акцій його компанії Tesla. Але досить швидко він зумів підвищити свій стан і знову піднятися в престижному рейтингу.

Нагадаємо, що середня шестимісячна ринкова вартість акцій автовиробника досягла 250 млрд дол., Що стало важливою віхою на шляху до запуску четвертого з 12 траншей опціонів на покупку акцій Tesla зі знижкою, наданою мільярдерові в його платіжному пакеті 2018 року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини