Головна Новини Бізнес економіка Зеленський розповів главі МВФ, коли визначиться з кандидатурою на посаду керівника НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів главі МВФ, коли визначиться з кандидатурою на посаду керівника НБУ

Володимир Зеленський розповів Кристалине Георгієвої про кандидатів на посаду голови Нацбанку

14 липня 2020, 22:17 comments1224
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) Кристаліною Георгієвою заявив, що планує наступного тижня внести до Верховної Ради кандидатуру "незалежного технократа" на посаду голови Національного банку (НБУ). За словами глави держави, новий голова Нацбанку буде працювати над незалежним курсом регулятора. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський розповів главі МВФ, коли визначиться з кандидатурою на посаду керівника НБУ

В ОП повідомляють, що Зеленський вже зустрівся з представниками комерційних і державних банків і вже склав список кандидатів на посаду керівника НБУ. Володимир Зеленський зазначив, що основними критеріями вибору є професійність, чесність і чиста репутація.

За словами президента, Україна налаштована на продовження співпраці з МВФ, підтвердженням чого є прийнятий закон про банківську діяльність.

Раніше "Коментарі" писали, що в інтерв'ю британському виданню Central Banking колишній голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що МВФ повинен припинити виплату коштів в Україні в рамках програми stand-by у разі, якщо на посаду голови НБУ не призначать незалежного фахівця. Експерти оцінили для видання "Коментарі" цю заяву, а також вірогідність припинення співпраці МВФ і України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини