Головна Новини Бізнес економіка Зростання цін в Україні: які продукти подорожчали
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання цін в Україні: які продукти подорожчали

За місяць ціни на деякі продукти значно збільшилися

14 серпня 2021, 20:21
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими. Про це повідомляється на сайті Держстату.

Зростання цін в Україні: які продукти подорожчали

В Україні подорожчали продукти. Фото з відкритих джерел

Так, за один місяць найбільше в країні подорожчали ковбасні вироби. У червні їх середня ціна по Україні становила 110,63 грн за один кілограм, а в наступному місяці вартість зросла до 113,56 грн за кілограм.

Слідом за ковбасами йде куряче філе. Ціна на цей продукт змінилася на 2,08 грн га кг. Тепер кілограм курячого філе обійдеться споживачеві в 109,70 грн.

Зросли ціни також і на яловичину. Кілограм м'яса на сьогодні день вийде в середньому на 162,45 грн. Колишня ціна — 160,94 грн / кг. Свинина ж подорожчала на 56 копійок за 1 кг. Тепер вона обійдеться в 120,67 грн / кг.

Підвищилися також ціни на деякі овочі. Наприклад, морква подорожчала на 2,72 грн за кг. Уже в липні ціни на овоч становила 17,73 за один кілограм. Практично на 50 копійок подорожчав цибулю. Його актуальна ціна — 11,49 грн / кг.

Цукор за місяць подорожчав в країні на 1,71 грн / кг. На сьогоднішній день кілограм продукту обійдеться в 27,63 грн. Ціни на вершкове масло піднялися незначно — на 30 копійок за 200 грам. Тепер воно коштує 47,10 грн.

Варто відзначити, що є також група товарів, ціни на яку навпаки знизилися за місяць. До таких належить соняшникову олію. Літр олії тепер обійдеться в 64,73 грн, що майже на 20 копійок менше, ніж за місяць до цього. Також дешевше більш ніж на 20 копійок стала заморожена риба. Актуальна ціна — 84,06 грн / кг.

Крім того, дешевше став хліб і деякі крупи. Що стосується овочів, то буряк подешевшала більш ніж на 2 гривні. Тепер кілограм вийде на 15,12 грн. На 70 копійок впала в ціні білокачанна капуста. Зараз вона обійдеться покупцеві в 7,26 грн / кг. Подешевшала також картопля. Ціна на неї впала більш ніж на 1,50 грн. В середньому вартість цього овоча в Україні складе 11,79 грн / кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні знову подорожчали ліки. Детальніше про актуальні ціни на препарати ви зможете прочитати в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні подорожчали тютюнові вироби. У скільки тепер українцям обійдеться пачка різних сигарет, читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини