Головна Новини Бізнес економіка Зростання світових цін на деякі продукти досягло десятирічного рекорду: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання світових цін на деякі продукти досягло десятирічного рекорду: що подорожчало найбільше

Щодо 2020 року - вартість товарів збільшилася практично на 40%

25 серпня 2021, 14:21
Поділіться публікацією:

Різкий стрибок світових цін на цукор, зернові та рослинні олії у травні 2021 року досяг найвищого значення з вересня 2011 року. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН.

Зростання світових цін на деякі продукти досягло десятирічного рекорду: що подорожчало найбільше

Зростання світових цін на деякі продукти досягло десятирічного рекорду - фото з відкритих джерел

За офіційними даними, у травні продовольчі ціни зросли на найбільшу величину за більш ніж десятиріччя, а щодо 2020 року, то вартість товарів збільшилася практично на 40%.

Однією з причин зростання цього індексу називають різке збільшення вартості рослинної олії, цукру, а також зернових, який зріс до найвищої позначки з вересня 2011 року. Цей показник всього на 7,65% нижче його історичного максимуму в номінальному вираженні.

У звіті організації сказано, що у поточному році у світі вироблять близько 2821 млн тонн зернових. Це на 1,9% перевищить обсяг виробництва за минулий рік.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що експерти аграрної галузі прогнозують збільшення вартості яєць на ринках і прилавках магазинів в Україні. Зазначається, що, за словами аналітиків Українського клубу аграрного бізнесу, ціна на яйця буде рости до новорічних свят. Фахівці також зазначають, що головна причина подорожчання — зменшення обсягів виробництва. Станом на сьогодні вартість десятка яєць у магазинах варіюється в межах 30 гривень. Ціна продукції за рік збільшилася на третину.                                    

У матеріалі інтернет-видання також повідомлялося, що в серпні деякі фрукти та овочі впали в ціні. В основному подешевшали сезонні фрукти і ягоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини