Головна Новини Бізнес фінанси Алкоголь та цигарки злетять у ціні у 2022 році: як зміниться вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь та цигарки злетять у ціні у 2022 році: як зміниться вартість

Міцне спиртне подорожчає на 5%

3 січня 2022, 21:20 comments3377
Поділіться публікацією:

Ціни на алкогольні напої та тютюн з 2022 року підуть нагору. Зміни вартості передбачені законом №5600, який парламент ухвалив у листопаді минулого року. Скільки доведеться доплачувати українцям за цигарки та спиртне, розповів "Апостроф".

Алкоголь та цигарки злетять у ціні у 2022 році: як зміниться вартість

Алкоголь та цигарки злетять у ціні у 2022 році - фото з відкритих джерел

У 2021 році акциз на літрове пиво складав 2,78 грн, у 2022 році на пиво 4% міцності акциз скоротиться до 2,39 грн, але підніметься в ціні вдвічі на пиво 8% міцності — до 4,88 грн. Міцне спиртне подорожчає на 5%.

На 20% зросте вартість тютюнових виробів. Крім того, акциз на цигарки в Україні зростатиме щороку, що передбачено законодавством. Наша країна зобов'язалася підвищувати акциз на тютюнові вироби відповідно до угоди з ЄС. Пачка цигарок зростатиме в ціні, поки вона не досягне європейського рівня. Після чергового підвищення вартість пачки становитиме 50 гривень.

Зазначимо, що, за даними аналітиків, курці в Україні витрачають на тютюнові вироби понад 830 доларів на рік. Ця сума дорівнює 15% від середнього доходу жителів країни. При цьому пачка у 2021 році в середньому коштувала 2,26 дол. Як вартість сигарет відрізняється у різних країнах, читайте у матеріалі інтернет-видання "Коментарі".

Раніше також повідомлялося, що у 2022 році ціна на продукти в Україні зростатиме. За словами експертів, насамперед подорожчають продукти, які безпосередньо прив'язані до світових цін, наприклад, м'ясо, пшениця, кукурудза, олія тощо. У 2022 році інфляція планується в межах Вартість продуктів харчування в країні піде вгору наступного року, але темпи інфляції сповільнюватимуться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини