Головна Новини Бізнес фінанси Через дощі в Україні дорожчають огірки: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Через дощі в Україні дорожчають огірки: яка вартість

Основна причина подорожчання - істотне скорочення пропозицій цієї продукції

11 червня 2021, 10:26
Поділіться публікацією:

Після тривалого зниження вартості через дощі в Україні піднімається ціна на огірки. Про це пише ТСН з посиланням на EastFruit.

Через дощі в Україні дорожчають огірки: яка вартість

Подорожчання огірків в Україні - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що похмура і нельотна погода на території країни протягом тривалого часу сприяла зниженню пропозиції огірків на ринку, внаслідок чого відзначається збільшення вартості в цьому сегменті.

Відзначається, що зараз ціна за кілограм овоча варіюється в межах 10-18 гривень. Це в середньому на 26% більше, ніж тижнем раніше.

Так, станом на сьогодні ціна на огірки в країні в середньому у 2,2 раза більше, ніж в аналогічний період 2020 року. Виробники не виключають, що поліпшення погоди може змінити ситуацію на ринку, і овоч подешевшає.

Нагадаємо, що в Україні відзначають зниження цін на деякі популярні продукти, зокрема, на курятину та яйця. Повідомляється, що ще місяць тому курячі гомілки коштували 96 грн/кг. Тепер же вартість кг продукції на 10-20 грн дешевше (в залежності від супермаркетів, де продається). Зараз гомілки можна придбати за 63-65 грн/кг.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що з минулого року на території України подешевшали овочі, а фрукти — додали у вартості. У квітні 2021 року Міністерство аграрної політики (Мінагрополітики) зафіксувало зменшення вартості цибулі, капусти і картоплі практично на третину. Водночас ціна буряка і моркви виросла майже у два рази. А ось вартість фруктів, за даними відомства, збільшилася на пів відсотка. Мінагрополітики пояснює зміну цін погодними умовами, а також відсутністю реального врожаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини