Головна Новини Бізнес фінанси Ціна цукру зросла на 88%: що подорожчало в Україні найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна цукру зросла на 88%: що подорожчало в Україні найбільше

У свою чергу, ціна фруктів в порівнянні з минулим роком знизилася на 3,5%

8 жовтня 2021, 17:09
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, вартість цукру у вересні в річному вираженні (порівняно з вереснем 2020 року) збільшилася на 88%, а соняшникової олії — на 71,7%. Про це пише УНІАН.

Ціна цукру зросла на 88%: що подорожчало в Україні найбільше

Ціна цукру зросла на 88%: що подорожчало в Україні найбільше - фото з відкритих джерел

Крім того, значно подорожчали і курячі яйця — на 60,7%. Стрибок цін спостерігається і на хліб, який подорожчав на 17,2%, м'ясо — на 12,3%, макарони — на 10%.

У свою чергу, ціна фруктів в порівнянні з минулим роком знизилася на 3,5%, а ціна овочів зросла на 1,7%.

У статистичному відомстві також розповіли про подорожчання комунальних тарифів. Так ціна на водопостачання, газ, електроенергію і житло зросла на 25,1%. Причиною тому є зростання вартості природного газу на 68,6% і електроенергії на 36,6%.

Ціна на транспорт зросла на 10,8% в першу чергу через подорожчання палива на 31,2%, проїзду в залізничному транспорті на 11,3%.

Крім того, змінилися ціни і на послуги. Так, у вересні освітні послуги збільшилися в ціні на 16,9%, а послуги ресторанів та готелів на 7,4%.

Нагажаємо, що, за словами аналітика асоціації УКАБ Світлани Литвин, в 2021 році урожай цукрових буряків в рази вище, ніж в минулому році, що позначиться на роздрібній вартості цукру . Зазначається, що фахівці очікують ціну близько 23-25 гривень за кіло продукції по закінченню збирання врожаю.

В цілому, протягом декількох місяців українців найбільше хвилювала вартість соняшникової олії і цукру, яка істотно збільшилася. Але дорожчають і інші необхідні продукти харчування. Про причини збільшення ціни — в матеріалі інтернет-видання "Коментарі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини