Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на алкоголь в Україні злетять: коли чекати на подорожчання
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на алкоголь в Україні злетять: коли чекати на подорожчання

Зокрема, ціна на пиво, міцність якого 8%, збільшиться на 2 гривні 1 копійку

6 грудня 2021, 12:19 comments1181
Поділіться публікацією:

Відповідно до законопроекту  №5600, який 30 листопада, ухвалили народні депутати, в Україні зросте вартість алкогольних напоїв. З січня 2022 року в країні запроваджують нові правила розрахунку "пивного акцизу", який спиратиметься на кількість етилового спирту у напоях. Про це пише "Сегодня".

Ціни на алкоголь в Україні злетять: коли чекати на подорожчання

Ціни на алкоголь в Україні злетять: коли чекати на подорожчання - фото з відкритих джерел

Так, пиво оподатковуватиметься за ставкою 59,82 гривень за літр етилового спирту, що був витрачений на його виготовлення. На сьогодні діє податок 2, 78 гривень за літр пива незалежно від його міцності.

Таким чином, ціна на пиво, міцність якого 8%, збільшиться на 2 гривні на 1 копійку. У той же час пиво міцністю 4% подешевшає на 39 копійок.

Акцизний податок на інші види спиртних напоїв збільшується на 5%.

Зазначимо, що ухвалений так званий "ресурсний" законопроект викликає багато критики в українському суспільстві. Експерти вважають, що ухвалення цього закону – неоднозначна подія для України. Експерт Української фабрики думки, спеціаліст у галузі соціальної політики та макроекономіки Юрій Гаврилечко впевнений, що підтримка ВР у другому читанні законопроекту №5600 суттєво погіршить ситуацію для всіх бізнесів України – малого, середнього та великого. Крім того, фахівець називає документ шкідливим для економіки нашої держави.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що в Україні подорожчає м'ясо. Зараз у країні спостерігається подорожчання свинини на 5%, яке продовжиться і найближчим часом. Курятина за рік уже зросла в ціні на 30%, а через витрати на виробництво (подорожчання енергоносіїв) м'ясо злетить у ціні ще більше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини