Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на курятину можуть змінитися: експерт назвала причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на курятину можуть змінитися: експерт назвала причину

Вартість м'яса може вирости на 15-20%

16 червня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин, коментуючи ціни на продукти в Україні, розповіла, як може змінитися вартість курятини найближчим часом.

Ціни на курятину можуть змінитися: експерт назвала причину

Ціни на курятніцу можуть змінитися - фото з відкритих джерел

З її слів, ціна м'яса курки може вирости на 15-20%:

"Зараз в сільськогосподарських підприємствах спостерігається скорочення поголів'я птиці як в яєчному, так і м'ясному напрямах, чого не було більше десятиліття. Це призводить до скорочення промислового виробництва яєць і м'яса птиці. І якщо влітку скорочення пропозиції курячих яєць не відчутні завдяки кращій несучості курей в господарствах населення, то в курятині такої відчутної підтримки немає. Даний фактор в поєднанні з підвищенням рівня оподаткування для птахівників, що зараз розглядається в уряді, може привести до зростання цін на курятину на 15-20% ", — сказала експерт.

Нагадаємо, що через дощі в Україні змінилися ціни на сезонні овочі та фрукти. Перші абрикоси та сливи вже з'являються на українських прилавках. На сьогодні можна придбати імпортні фрукти, оскільки українці ще не дозріли. Крім того, через часті дощі фермери очікують менший урожай, ніж передбачалося. Фахівці прогнозують, що вартість фруктів, зокрема персиків, слив, абрикос і вишні, цього літа збільшиться в середньому на 15% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Портал "Коментарі" також писав, що в Україні відзначають зниження вартості полуниці. Причиною, через яку дешевшає ягода, є поліпшення погоди й висока температура повітря. Внаслідок цього темпи дозрівання полуниці прискорилися. У багатьох регіонах країни зростає її пропозиція.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини