Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на оренду житла в Україні зросли на 10%: де найдорожче і найдешевше винайняти квартиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на оренду житла в Україні зросли на 10%: де найдорожче і найдешевше винайняти квартиру

Лідує за вартістю орендованого житла столиця

14 січня 2022, 12:39
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, вартість оренди нерухомості в Україні протягом року зросла на 10%. Якщо у грудні 2020 року орендувати однокімнатну квартиру можна було в середньому за 3 903 гривні, то у грудні 2021 року ціна склала 4 294 гривні. У ТСН розповіли, в яких регіонах Україні найдорожче та найдешевше зняти житло.

Ціни на оренду житла в Україні зросли на 10%: де найдорожче і найдешевше винайняти квартиру

Ціни на оренду житла зросли на 10%: де найдорожче і найдешевше винайняти квартиру - фото з відкритих джерел

Найдорожче орендувати однокімнатну квартиру обійдеться у Києві. У столиці середня вартість оренди становить 8 513 гривень.

Друге місце дісталося Львову, де за орендоване житло доведеться платити 5 191 гривню.

Потім слідує Одеса з ціною за оренду "однушки" в 5 081 гривню, і Харків — 4 966 гривень.

Найдешевше оренда однокімнатної квартири обійдеться у Луганській області – 2 256 гривень. Трохи вища орендна плата в Сумській області – 2 364 гривні. Також до регіонів з найдешевшим орендованим житлом входить Івано-Франківська область, де оренда однокімнатної квартири в середньому становить 2 619 гривень.

Нагадаємо, що ще з кінця минулого року експерти в галузі нерухомості зафіксували тренд просідання цін на квартири. Він може зміцнитись і у 2022 році. Фахівці розповіли , як зміниться вартість житла в Україні в цьому році і чи подорожчають квартири.

Раніше у матеріалі порталу повідомлялося, що з настанням зими у країні фіксують падіння попиту на нерухомість. У зв'язку із скороченням активності, деякі продавці навіть винаймають квартири з продажу. Однак, упевнені ріелтори, зима — найвдаліший час для придбання житла, бо є всі підстави вважати, що вартість квадратних метрів лише збільшуватиметься.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини