Головна Новини Бізнес фінанси Ціни на житло в Україні злетіли: скільки коштує "квадрат" у різних містах
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на житло в Україні злетіли: скільки коштує "квадрат" у різних містах

Київ продовжує залишатися найдорожчим українським містом

2 грудня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

За місяць вартість квартир у новобудовах Києва зросла на 1700 гривень за кв.м, в середньому склавши 34,7 тисяч гривень. Водночас, мінімальна ціна за "квадрат" збільшилася до 22 тисяч гривень. На Київщині, в Одесі та Львові ціни зросли на 500-700 гривень. Такі дані надав проект міських досліджень "Лун Місто", передає UBR.

Ціни на житло в Україні злетіли: скільки коштує "квадрат" у різних містах

Ціни на житло в Україні злетіли: скільки коштує "квадрат" у різних містах - фото з відкритих джерел

Зазначається, що столиця продовжує залишатися найдорожчим українським містом. В інших найбільших містах житло на первинному ринку можна придбати дешевше. Крім того, районом, де житло коштує найдорожче, називають Печерський.

Наприклад, у Львові вартість квадратного метра підскочила за місяць на 600 гривень, і зараз у середньому становить 20,9 тисячі гривень. Мінімальна у свою чергу – 14 тисяч гривень.

В Одесі "квадрат" коштує дорожче. Середня ціна протягом місяця зросла на 700 гривень, до 22,2 тисячі. Мінімальна вартість —   до 16,2 тисяч гривень. 

Зазначимо, що більшість українців хочуть придбати власну житлову нерухомість, на яку, у свою чергу, доведеться витратити чималі кошти. При цьому іпотечні ставки в Україні є досить високими. Скільки жителям великих українських міст потрібно збирати на квартиру – читайте у матеріалі.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) Юрій Піта розповів, які зміни чекаю українців на ринку нерухомості. Експерт спрогнозував, що буде із цінами на житло, а також на його оренду. Так, він зазначає, що у сегменті оренди житла у великих містах країни у жовтні-листопаді попит було реалізовано практично повністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини