Головна Новини Бізнес фінанси Де в Україні найдорожче та найдешевше житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Де в Україні найдорожче та найдешевше житло

Найбільш доступні ціни на житло в Кропивницькому

6 грудня 2021, 10:43
Поділіться публікацією:

Найвищі ціни на нерухомість в Україні фіксують у Києві. У середньому квадратний метр у столиці коштуватиме майже 39 тисяч гривень. Про це йдеться у матеріалі "24 каналу".

Де в Україні найдорожче та найдешевше житло

Де в Україні найдорожче та найдешевше житло - фото з відкритих джерел

Так, за даними dom.ria, до найдорожчих міст для покупки нерухомості також входять Полтава, Одеса, Дніпро, Львів і Харків. Тут "квадрат" коштує близько 25-26 тисяч гривень.

А ось найбільш доступні ціни на житло у Кропивницькому – трохи вище за 14 тисяч гривень.

До трійки українських міст із найнижчою вартістю нерухомості також увійшли Івано-Франківськ та Хмельницький – у середньому практично 16 тисяч гривень за квадратний метр.

У матеріалі наголошується, що ціни були сформовані, спираючись на пропозиції забудовників, тому можуть не відображати реальну картину ринку нерухомості в Україні.

Нагадаємо, що перші місяці наступного року на ринку нерухомості відзначаться стабільністю цін, але вже навесні вартість житла в Україні може зрости. Так, за перше півріччя ціни можуть підскочити на 5%. Про причини читайте у матеріалі інтернет-видання "Коментарі".

Раніше на порталі також повідомлялося, що голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрій Піта розповів, які зміни чекають на українців на ринку нерухомості. Фахівець спрогнозував, що буде із цінами на житло, а також на його оренду. Зокрема, за словами експерта, у сегменті оренди житла у великих містах країни у жовтні-листопаді попит було реалізовано практично повністю. На думку президента АФНУ, на вартість оренди також вплине ціна комунальних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини