Головна Новини Бізнес фінанси Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО)

Наприклад, 50 копійок 1994 року продають за 11 тисяч гривень

30 грудня 2021, 21:03
Поділіться публікацією:

Українці активно продають різні монети, за які нумізмати готові сплачувати десятки тисяч гривень. Жителі України знаходять рідкісні та дорогі монети у скарбничках або навіть отримують з рештою у магазинах.

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО)

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Так, на профільному аукціоні з'явилося оголошення про продаж 25 копійок, які продавець оцінив у 22 тисячі гривень. Особливістю такої монети є те, що вона виготовлена із браком та має два реверси (оборотний бік).

Автор оголошення зазначає, що монета виготовлена з латуні та має гладкий гурт (ребро).

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО) - фото 2

Також на аукціон виставлено монету, номінал якої 50 копійок. Вона датована 1994 роком та, за словами продавця, є пробним екземпляром, виготовленим обмеженим тиражем. Автор оголошення оцінив її у понад 11 тисяч гривень.

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО) - фото 3

За 45 тисяч гривень виставлено на продаж пам'ятну монету Національного банку, яку випустили до 30-річчя Незалежності України. Вона має рідкісний номінал – 50 гривень – і виготовлена зі срібла. Тираж монети становив 500 штук. Також відомо, що її вага становить 0,5 кг і вона має гладкий гурт з заглибленим написом. Продавець зазначає, що стан монети – ідеальний.

Деякі монети можна продати в Україні за десятки тисяч гривень: як відрізнити рідкісні (ФОТО) - фото 4

Зазначимо, що перш ніж купувати або продавати монети, необхідно дізнатися про їхню реальну цінність, щоб не виявитися ошуканим. Це можна зробити на спеціалізованих форумах нумізматів.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Україні продають металеву гривню за 49 тисяч гривень. Вона виготовлена із золота та введена в обіг у травні 2021 року. Відомо, що монета є пам'ятною, а також вона була випущена тиражем лише 500 штук. Примітно, що викарбували гривню у 2010 році, що й вказано на реверсі (зворотній стороні).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини