Головна Новини Бізнес фінанси Експерт розповів, як зміняться ціни на житло в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, як зміняться ціни на житло в Україні

Найбільше зростання цін може відбутися у великих містах

28 вересня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

За словами Президента Асоціації фахівців із нерухомості (рієлторів) України (АФНУ) Юрія Піти, у жовтні-грудні на вторинному ринку нерухомості будуть фіксувати відносно стабільні ціни. Вартість може зрости в сегменті найбільш популярних квартир (1-, 2-кімнати, до 50 кв.м, із вдалою локацією). Про це експерт розповів виданню "Коментарі".

Експерт розповів, як зміняться ціни на житло в Україні

Експерт розповів, як зміняться ціни на житло в Україні - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що в останні два тижні АФНУ фіксує спад активності покупців, у зв'язку з чим зростання цін на нерухомість припиняється. Таким чином, жовтень, за його словами, буде не настільки активний, як до 2020 року.

За словами Юрія Піти, до кінця поточного року ціни на житло на вторинному ринку можуть зрости максимум на 5%. Все буде залежати від якісних характеристик нерухомості, розташування, площі та інших важливих аспектів.

При цьому найбільше зростання вартості може відбутися у великих містах, як Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро. В інших обласних центрах, за прогнозом АФНУ, ціна навряд чи збільшиться більше ніж на 3%.

"Звісно такі прогнози не враховують економічну ситуацію в країні, рівень інфляції, наслідки пандемії, — уточнює Юрій Піта. — Але на кінець вересня поки немає ніяких передумов до різких цінових стрибків, скорочення наявного попиту або пропозиції".

Раніше експерти озвучили для видання "Коментарі" економічний прогноз на жовтень і розповіли, які важливі економічні події можуть відбутися в Україні, які закони, укази, постанови, які полегшать або ускладнять життя бізнесу, можуть з'явитися, як на економіці країни може позначитися зовнішньополітична, внутрішньополітична та епідеміологічна ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини