Головна Новини Бізнес фінанси Експерти розповіли, у якій валюті найкраще зберігати заощадження
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, у якій валюті найкраще зберігати заощадження

Курс долара найближчим часом коливатиметься в межах 27,5-28 гривень за долар

6 грудня 2021, 18:14
Поділіться публікацією:

За словами фінансиста Олександра Савченка, українцям слід зберігати заощадження у двох валютах – частину у гривнях, а іншу – у доларах. Про це повідомляється у матеріалі ТСН.

Експерти розповіли, у якій валюті найкраще зберігати заощадження

Експерти розповіли, у якій валюті найкраще зберігати заощадження - фото з відкритих джерел

Експерт рекомендує половину заощаджень класти у доларах під 1% у банк. Другу половину – у гривнях під 10%.

"І тоді, якщо навіть гривня опуститься нижче 29 за долар, ви виграєте на доларі, а якщо не опуститься — виграєте на гривні", — зазначає фінансист.

За словами фінансового аналітика Еріка Неймана, українцям найкраще зберігати кошти у доларах. Крім того, фахівець порадив створити особистий запас найнеобхіднішого, зокрема, продуктів та побутової хімії.

Економіст Олег Пендзин вважає надійним вкладати гривні в облігації внутрішньої державної позики:

"Беріть приклад з іноземних спекулянтів, адже вони не дурні, правда? Вкладати свої долари у гривні, а гривні — в облігації внутрішньої державної позики досить надійно. Принаймні, це убезпечить від банкрутства банків. Тому що держава не збанкрутує точно", — зазначає економіст.

Нагадаємо, що за словами старшого аналітика "Альпарі" Вадима Йосуба, до 10 грудня курс долара в Україні зросте на 20 копійок і становитиме 27,5 грн/дол. До закінчення року традиційно настає період девальвації гривні. Так, за словами експерта, у найближчий тиждень очікується зростання курсу долара до гривні.

Зазначимо, що профільні експерти для інтернет-видання "Коментарі" також озвучували прогноз курсу валют та інфляції в Україні в грудні, а також розповіли про зміни, які можуть статися, та причини. Крім того, експерти дали пораду, чи варто зараз купувати долар.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини