Головна Новини Бізнес фінанси Курс долара в Україні: експерт озвучив прогноз на найближчий час
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс долара в Україні: експерт озвучив прогноз на найближчий час

В цілому на фінансово-економічну ситуацію в Україні, на інфляційні процеси впливатиме дорожчий імпорт, насамперед енергетичний

27 січня 2022, 15:25
Поділіться публікацією:

Фінансовий експерт, економіст Олексій Кущ вважає, що у лютому курс коливатиметься між 28 та 29 гривень за долар. При цьому деякі фактори можуть призвести до стабілізації та навіть зміцнення гривні. Про це експерт розповів виданню "Коментарі".

Курс долара в Україні: експерт озвучив прогноз на найближчий час

Курс долара в Україні - фото з відкритих джерел

"Думаю, з невеликими корекціями та зупинками рухатимемося у бік девальвації. Є варіант, що гривня стабілізується і навіть дещо зміцниться. Наприклад, якщо аграрії почнуть заводити гроші під майбутній урожай, посівні роботи. Але, швидше за все, курс коливатиметься між 28 та 29 грн за 1 долар", – сказав Олексій Кущ.

Фахівець також попереджає, що загалом на фінансово-економічну ситуацію в Україні, на інфляційні процеси впливатиме дорожчий імпорт, насамперед енергетичний.

За нашим сировинним експортом ситуація може бути не такою благополучною, як у лютому-2021, коли серйозно зростали ціни на метал і залізну руду. Цього року ціна на них, швидше за все, виявиться нижчою, зазначає Олексій Кущ. При цьому інфляція продовжить розкручуватися.

Нагадаємо, що раніше експерт розповів, як зміняться ціни на газ та електроенергію в Україні. Так, прогнозується, що блакитне паливо найближчим часом може подорожчати приблизно на 10-20%, зважаючи на вартість, за якою газ закуповуватиметься нашою країною.

Раніше експерти для інтернет-видання "Коментарі" озвучили економічний прогноз для України на лютий та найближче майбутнє, розповівши про існуючі ризики, загрози, виклики та перспективи. Фахівці проаналізували економічну ситуацію в Україні та спрогнозували подальший розвиток подій



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини