Головна Новини Бізнес фінанси 570 мільйонів гривень без застави: аналітик розповів про кредит “Акордбанку” від НБУ на початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

570 мільйонів гривень без застави: аналітик розповів про кредит “Акордбанку” від НБУ на початку війни

До того ж, "Акордбанк" при активах 11 млрд., заборгував Нацбанку близько 6 млрд грн

17 вересня 2022, 12:30
Поділіться публікацією:

“Акордбанк”, записаний на чоловіка екс-міністра фінансів, а тепер – посла України в США Оксани Маркарової, отримав кредит рефінансу НБУ 570 мільйонів грн без жодних застав за ставкою 7,5% річних. Як інформує видання "Коментарі", такої інформацією у себе в Facebook поділився фінансовий аналітик Олексій Комаха.

570 мільйонів гривень без застави: аналітик розповів про кредит “Акордбанку” від НБУ на початку війни

Акордбанк. Фото: з відкритих джерел

"Всього цей банк, при активах 11 млрд., заборгував Нацбанку близько 6 млрд грн. Гроші, швидше за все, витратили на виведення капіталів з країни та спекуляції з валютою та ОВДП", – пише Олексій Комаха. 

За його словами, ще до початку війни, “Акордбанк” нібито планував провести з НБУ операції на 6 мільярдів гривень по державним облігаціям.

“Це суто спекулятивні угоди, під час яких програє регулятор і платники податків, а Маркарова заробить собі на проживання у Вашингтоні чи Маямі. Прокуратура підозрювала банк за участю відмивання понад 1 млрд грн, але справу спустили на гальмах”, — вважає Комаха.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Нацбанк України (НБУ) ухвалив рішення зберегти облікову ставку на рівні досить високих 25% річних. У НБУ пояснили таке рішення прогнозованою інфляційною динамікою та балансом інфляційних ризиків. До чого це призведе? Як може позначитися на житті пересічних українців? У цьому питанні "Коментарі" розбиралися разом з експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло — держбюджет-2023: які показники схвалили в уряді – до чого готуватись українцям. Кабмін України презентував держбюджет-2023, назвавши його бюджетом перемоги. Проте фінансові аналітики здебільшого іншої думки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини