Головна Новини Бізнес фінанси Монету номіналом 50 копійок продали за 7 тисяч гривень: як відрізнити рідкісну (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету номіналом 50 копійок продали за 7 тисяч гривень: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

Особливістю монети є опуклий щит, а на ньому – вдавлений тризуб

14 лютого 2022, 13:30 comments1848
Поділіться публікацією:

Напередодні на профільному онлайн-аукціоні Violity було продано рідкісні 50 копійок, датовані 1992 роком. Продавцю вдалося виручити за особливу монету 7000 гривень. Про це на своєму сайті написав нумізмат Віталій Ткач.

Монету номіналом 50 копійок продали за 7 тисяч гривень: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

Монету номіналом 50 копійок продали за 7 тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначає, що 50 копійок мали різновид 4ААм за каталогом І. Коломійця. Особливістю монети є опуклий щит, але у ньому – вдавлений тризуб. На профільному порталі Monety повідомляється, що такий дріб'язок може коштувати від 2500 гривень.

Монету номіналом 50 копійок продали за 7 тисяч гривень: як відрізнити рідкісну (ФОТО) - фото 2

Нумізмат звертає увагу, що на звичайних монетах щит і тризуб виконані тонкими лініями.

50 копійок різновиду 4ААм були пробними, їх карбували англійськими штемпелями під час налаштування верстатів. У колах нумізматів така монета має назву "англійка".

Віталій Ткач із посиланням на книгу Олександра Люлька "ЛСЗ – перший монетний двір України" повідомляє, що такі монети мали бути знищені, оскільки їх дизайн не відповідав задуманому. При цьому на спеціалізованих форумах експерти зазначають, що такі 50 копійок неодноразово зустрічалися в обігу.

Зазначається, що за минулі три роки 50 копійок, що мають вдавлений тризуб, продавали понад два десятки разів. Середня ціна такої монети – 3200 гривень.

Нагадаємо, нещодавно на електронному аукціоні продали рідкісні 5 копійок 1992 року за 10 тисяч гривень. Дорогою монету робить велика насічка на гурті, яка була нанесена помилково.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що монету номіналом у 25 копійок виставили на продаж за 14 тисяч гривень. Відомо, що, крім іншого, монета відрізняється специфічним зображенням двійки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини