Головна Новини Бізнес фінанси Монету номіналом в одну гривню продали за 45 тисяч: у чому її особливість (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету номіналом в одну гривню продали за 45 тисяч: у чому її особливість (ФОТО)

За лотом слідкувало 137 осіб, а ставки зробив 21 учасник аукціону

15 лютого 2022, 18:13 comments7639
Поділіться публікацією:

Монету номіналом в одну гривню, датовану 1992 роком, продали на спеціалізованому аукціоні Violity за понад 45 тисяч гривень.

Монету номіналом в одну гривню продали за 45 тисяч: у чому її особливість (ФОТО)

Монету номіналом в одну гривню продали за 45 тисяч - фото з відкритих джерел

Особливістю монети є якраз рік, зазначений на ній, оскільки до офіційного введення металевих гривень в обіг залишалося ще чотири роки (гривня була введена як грошова одиниця 2 вересня 1996 року).

Продавець зазначив, що монета має різновид 2ААг+, виготовлена з алюмінію, а по фото можна помітити, що вона має кілька дефектів у вигляді подряпин і невеликих ушкоджень.

Загалом за лотом стежило 137 осіб, а ставки зробив 21 учасник аукціону. У результаті перемогла максимальна ставка – 45 679 гривень (практично 1650 доларів).

Монету номіналом в одну гривню продали за 45 тисяч: у чому її особливість (ФОТО) - фото 2

Зазначимо, що нещодавно на профільному онлайн-аукціоні купили рідкісні 50 копійок 1992 року. Продавець оцінив їх у 7 тисяч гривень. Особливістю монети є наявність опуклого щита, а на ньому – вдавленого тризубця. Загалом, такі 50 копійок були виготовлені як пробні монети, а серед нумізматів вони мають назву "англійки", тому що були викарбувані англійськими штемпелями.

Варто звернути увагу, що перед продажем або покупкою монети необхідно впевнитись у їх цінності, визначити справжність і проконсультуватися про реальну вартість. Це можна зробити на спеціальних форумах нумізматів. Найчастіше посилання на такі обговорення кріплять у коментарях до лоту.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що українець продав 5 копійок за 10 тисяч гривень. Головною відмінною рисою такої монети є велика насічка на гурті, яка була нанесена помилково.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

14 вересня 2022, 10:42

Монета 1992 року Україна


Новини