Головна Новини Бізнес фінанси Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає (ФОТО)

У десятки тисяч разів дорожче номіналу можна продати монети, що мають помилки

20 липня 2021, 11:26 comments11253
Поділіться публікацією:

Нумізмати в Україні шукають не тільки старі або рідкісні екземпляри монет. Цінність також представляє бракований дріб'язок, викарбуваний із помилками (наприклад, з двома однаковими сторонами, зазначенням різних років випуску). Їх продають за ціною набагато вищою за номінал. Наприклад, одну гривню готові придбати за тисячу доларів, повідомляє OBOZREVATEL.

Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає (ФОТО)

Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає - фото з відкритих джерел

Зважаючи на дані одного з профільних аукціонів з продажу монет, гривню 2011 випуску, на ребрі якої помилково вказаний 2012 рік, продали за понад 27 тисяч гривень.

Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає (ФОТО) - фото 2

Наприклад, монету номіналом 5 гривень, яка була виготовлена у 2019 році й мала два реверси, була продана за 16 000 гривень.

"5 грн, видрукувана з обох сторін реверс-реверс (монета оригінал з ужитку)", — сказано в оголошенні.

Монету в 1 гривню можна продати за тисячу доларів: як виглядає (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що одну копійку, яка датована 1992-м роком, нумізмати можуть придбати в тисячі разів більше номіналу. Ціна монети може варіюватися в межах від 5 до 15 тисяч гривень, в залежності від форми листя і гравіювання зерен на копійці.

Також відомо, що нумізмати готові придбати українські 50 копійок за більш ніж 1 000 гривень. При цьому вони повинні бути датовані 1992 або 1996 роком, і мати відмінності у вигляді тонкого тризуба, особливої трапеції або дрібної насічки. Повідомляється, що такі 50 є рідкісними, оскільки були випущені невеликим тиражем. Однак їх може знайти у своїй скарбничці або гаманці будь-який українець. Ціна більш дорожчих монет становить від 600 до 1000 гривень, при цьому ребра 50 копійок повинні бути з дрібною насічкою. Якщо насічка на гурті велика, то вартість такої монети від 100 до 150 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини