Головна Новини Бізнес фінанси Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Дорогими є гривні, викарбувані з міді, срібла, алюмінію або немагнітної сталі

4 червня 2021, 11:03 comments2234
Поділіться публікацією:

На профільних аукціонах продають металеву гривню за кілька, а часом і десятки тисяч гривень. На одному з останніх гривню 1992 року випуску продали за 24,5 тис. грн, пише видання OBOZREVATEL.

Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Відзначається, що монета відповідного номіналу, яку виготовили з гладким гуртом 1.1ААг, може бути продана від 15 до 27 тис. грн. Ціна залежить від стану самої монети й результатів торгів на аукціоні. Напередодні одна гривня, датована 1992 роком, була куплена на 24,5 тис. грн. А трохи раніше подібну монету продали за більше, ніж 16 тис. грн.

Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 2

Монету в одну гривню готові купити за десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 3

У виданні зазначають, що монету номіналом в одну гривню 1992 року в основному виготовляли з латуні або алюмінієвої бронзи, проте такі монети не мають цінності. Дорожчими є гривні, викарбувані з міді, срібла, алюмінію або немагнітної сталі.

Нагадаємо, що нумізмати в Україні готові купувати старі монети за десятки тисяч гривень. Так, наприклад, 15 копійок 1992 продаються на профільних аукціонах від 15 до 21 тис. грн. Відзначається, що кілька тижнів тому таку монету продали за 21 тис. грн. Вона була виготовлена з немагнітної сталі, плакованої латунню, а також на ній було зображення чотирьох ягід. В аукціоні брало участь більше ніж 50 осіб.

Також в матеріалі видання "Коментарі" можна прочитати, що деякі українські монети номіналом в 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді і сотень тисяч гривень. Колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Читайте детальніше у матеріалі. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини