Головна Новини Бізнес фінанси На скільки виростуть ціни на бензин і дизпаливо в Україні - прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки виростуть ціни на бензин і дизпаливо в Україні - прогноз

Експерт розповів, чому зростають ціни на українських АЗС

4 березня 2021, 12:04
Поділіться публікацією:

Середня ціна за літр бензину А-95 протягом останнього тижня зросла з 27,02 до 28,30 грн, а дизель подорожчав з 26,46 до 27,70 грн за літр. Вартість автогазу зросла на 8 копійок — до 15,36 грн за літр. Чому підвищуються ціни на українських АЗС і чого чекати українцям найближчим часом, розповів у бесіді з виданням "Коментарі" аналітик "Альпарі" (Alpari) Максим Пархоменко.

На скільки виростуть ціни на бензин і дизпаливо в Україні - прогноз

Фото з відкритих джерел

За словами експерта, таке стрімке зростання продиктоване підвищенням цін на нафту. Так, із початку року сира нафта стрімко дорожчала, додавши в ціні більше ніж 15 відсотків і досягнувши максимуму доковідного періоду. Та якщо минулого року від зростання цін на заправках рятував курс гривні, то зараз цей ефект відходить в минуле.

"При поточному курсі гривні та цінах на нафту вартість 95 бензину на колонках має потенціал зростання до 30,30 гривень, а дизеля до 29,90. Через тривалість поставок, не всі ціни відіграють це зниження і протягом найближчих тижнів зберігають потенціал для підвищення", — розповів аналітик Максим Пархоменко.

Нагадаємо, після довгої "сплячки" нарешті нафта на світових біржах поповзла вгору. Відповідно, "стрибають" і цінники на бензин різних марок і дизпаливо на українських автозаправних станціях. На думку експертів, вартість бензину найближчими днями може відрізнятися від сьогоднішніх на 50-70 копійок.

Як повідомлялося раніше, експерти розповіли, з чим пов'язане зростання цін на українських АЗС. На жаль для українського споживача, існують об'єктивні передумови для зростання цін на нафтопродукти. Варто відзначити, що у 2021 році склалася нетипова ситуація на ринку нафтопродуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини