Головна Новини Бізнес фінанси Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на житло восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на житло восени

Кількість угод не зростає в сегменті купівлі житла

30 серпня 2021, 08:48 comments3640
Поділіться публікацією:

Експерт із нерухомості Михайло Артюхов розповів інтернет-виданню "Коментарі", чи чекати українцям змін на ринку житла цієї осені, а також, чи є сенс громадянам інвестувати в нерухомість.

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на житло восени

Ринок нерухомості в Україні - фото з відкритих джерел

За словами експерта, на ринку житла не очікується цієї осені значних змін.

"Рецесія економіки, політична невизначеність та майбутній черговий локдаун відображаються на поведінці покупців, — зазначає Михайло Артюхов. — Кількість угод не зростає в сегменті покупки житла, при цьому очікується незначне зростання попиту в ринку оренди житла на 5-10% ".

Михайло Артюхов підкреслює, що експерти ринку припинили давати статистику кількості угод через критично низькі значення за останні 20 років.              

"Сьогодні ринок нерухомості за кількістю угод нагадує 2001 рік. Порядку 1000-1500 продажів і 400-500 оренд в столиці і передмісті щомісяця не вселяє оптимізму забудовникам і професійним інвесторам, — пояснює він. — Одночасно, інших альтернатив для інвестиційного капіталу не багато. Тому ринок спить і навряд чи активність зміниться до першого півріччя 2022 року. Тому зараз гарний час інвестувати".

Раніше про важливі для ринку нерухомості фактори порталу "Коментарі" розповів керівник Комітету з інформаційних систем і аналітики в АФНУ (Асоціація фахівців з нерухомості України) Едуард Бразас.

Крім того, в матеріалі порталу можна ознайомитися з прогнозом цін на нерухомість на серпень та дізнатися, як змінилася вартість, а також, які фактори можуть вплинути на подорожчання (здешевлення) житла в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини