Головна Новини Бізнес фінанси Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО)

Як відокремити цінні 5 копійок і в чому їхня особливість

12 лютого 2024, 08:47 comments2092
Поділіться публікацією:

Досить часто ми носимо у своїх гаманцях монети, вартість яких може багатьох здивувати та стати справжнім скарбом. Нумізмати знаходяться в постійному пошуку цінних і рідкісних екземплярів, таких як 5 копійок 1992 з однією важливою "родзинкою". Як передає портал "Коментарі", профільний аукціон "Violity" відкрив деталі цікавого екземпляра 5 копійок, вказавши в чому вони можуть бути незвичайними та цінними.

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО)

Рідкісні монети. Фото: з відкритих джерел

Так продавець із Києва розмістив свій лот на аукціоні та зазначив, у чому особливість монети. Це – немагнітний екземпляр різновиду 2БАм. Такі 5 копійок легко визначити візуально, адже зазвичай у них є: гурт із дрібною насічкою; гострий та вузький середній "зуб" Тризубця; нетипова кисть із ягодами у вигляді тупокутного трикутника; цифру 1 у даті карбування без характерного хвостика.

Але ця монета отримала ще кілька відмінностей. Чоловікові пощастило знайти 5 копійок із рідким дефектом, аверс та реверс викарбувано з помилкою, адже одна сторона трохи "з'їхала". Крім цього, монета начебто не повністю викарбувана. Тому на ній можна побачити не весь рисунок.

Свій лот продавець оцінив у 30 тисяч гривень. Він став вказувати початкову вартість, як це часто роблять, мінімальною. Втім, колекціонери можуть робити ставки та піднімати ціну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на профільному аукціоні Violity було продано рідкісну монету номіналом у 5 копійок різновидом 1.1ААк, датовану 1992 роком. Продавець зі Львова врятував за неї 10 300 гривень. Про це розповів нумізмат Віталій Ткач на своєму сайті.

Читайте також на порталі "Коментарі" – монету номіналом 25 копійок продають за тисячі гривень: як відрізнити рідкісний дріб'язок.

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО) - фото 2

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО) - фото 3

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО) - фото 4

Така монета принесе вам 800 доларів: у чому відмінність рідкісного дріб'язку (ФОТО) - фото 5




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини