Головна Новини Бізнес фінанси У Казахстані припинився майнінг криптовалют: що буде з курсом біткоїна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Казахстані припинився майнінг криптовалют: що буде з курсом біткоїна

Майнерів у Казахстані лишили без електроенергії до 31 січня через енергетичну кризу у Центральній Азії

26 січня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

У Казахстані усі організації, які займаються легальним видобутком криптовалют, попередили про відключення від електромережі до 31 січня. Представники цього бізнесу лишились без можливості заробляти. Нагадаємо, Казахстан — друга країна в світі після Сполучених Штатів Америки за видобутком криптовалют у світі. Про припинення майнінгу у країні повідомило місцеве ЗМІ  — Informburo, передає портал "Коментарі".

У Казахстані припинився майнінг криптовалют: що буде з курсом біткоїна

У Казахстані припинився майнінг криптовалют. Фото з відкритих джерел

Раніше "Коментарі" вже писали, що криза у сфері майнінгу у Казахстані назрівала давно. Тамтешніх майнерів постійно обмежували в можливостях, регулюючи потужність електроенергії, яка потрібна для роботи. А політична криза на початку січня взагалі змусила задуматись про переїзд до США. Тепер стало відомо про масштабний збій у електропостачанні по всьому "енергокільцю" Центральної Азії -  у Казахстані, Киргизстані та Узбекистані. 

"Майнінговий бізнес згортається, мабуть, тому що з такими перебоями електроенергії вже нічого не зробиш. Скільки разів ми говорили – по суті, проблеми з електроенергією не в майнерах. У нас вся система знаходиться на межі, зношування станцій – більше 70%, вік станцій – близько 40 років у середньому по Казахстану. Ціни на електроенергію завжди стримувалися, і промисловість залишалася серйозно недофінансованою. А майнери, по суті, стали на якийсь момент виправданням для КЕGOC та Міністерства енергетики", – заявляють в профільній асоціації.

"Коментарі" повідомляли, що нині ціна біткоїну продовжує знижуватися та зараз становить приблизно 35 тисяч доларів за одну монету. Проте на думку експерта біткоїн ще зросте. 
Читайте також: Посилки до 150 євро: коли в Україні почне діяти новий безмитний ліміт







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини