Головна Новини Бізнес фінанси У Раді розказали про ситуацію з виконанням рішень судів у сфері оподаткування
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді розказали про ситуацію з виконанням рішень судів у сфері оподаткування

Виконання рішень судів раніше була однією зі схем корумпованих чиновників, каже нардеп.

9 лютого 2023, 11:47
Поділіться публікацією:

Зокрема, виконано 9005 рішень щодо розблокування ПН/РК у 2022-2023, тоді як зареєстровано накладних на майже 11 млрд гривень. Про це написав у соцмережі Telegram голова комітету фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України Данило Гетьманцев. 

У Раді розказали про ситуацію з виконанням рішень судів у сфері оподаткування

Фото: pixabay


За його словами, у 2022-у було поставлено політичне завдання виконувати рішення судів відповідно до Конституції — негайно. 


“В 2022 р. підчищені борги 2021 року. Сьогодні залишається на виконанні близько 500 поточних рішень. Проблема вирішена”, — написав він. 


За даними Гетьманцева, у 2022 році було 628 рішень щодо виключення платників з категорії "ризикових". Разом з тим на виконанні залишається до 20 поточних рішень.


Щодо узгодження сум бюджетного відшкодування ПДВ — 142 рішення або 795 млн грн у 2022 році та 32 рішення або 154 млн грн у 2023 році, констатує нардеп.  


“Є декілька десятків рішень з минулих часів, які не вірно сформульовані, що унеможливлює їх виконання. В цьому випадку платнику доведеться змінювати спосіб виконання через суд. Але загалом ДПС запровадила єдиний підхід: програли суд — виконали рішення. Верховенство права треба починати з себе”, — резюмував глава профільного комітету. 


Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким зменшуються суми штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних та/або розрахунків коригування до них.


Також ми писали, що в одному з інтерв’ю народний депутат, голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зауважив, що до повномасштабного вторгнення курс гривні коливався в межах 27 грн за долар, але навіть найоптимістичніші прогнози не ведуть до зміцнення гривні у 2023 році до такого рівня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини