Головна Новини Бізнес фінанси У яких регіонах України найвища й найнижча зарплата
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких регіонах України найвища й найнижча зарплата

За останній рік заробітна плата в країні збільшилася на 22,3%

30 вересня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, середня зарплата українців у серпні поточного року склала 13 997 гривень, що на 348 гривень менше, ніж у липні (14 345 гривень). Про це йдеться в матеріалі ТСН.

У яких регіонах України найвища й найнижча зарплата

В яких регіонах України найвища й найнижча зарплата - фото з відкритих джерел

Згідно з офіційними даними, за останній рік (якщо порівнювати з серпнем 2020) заробітна плата в країні збільшилася на 22,3%. Реальна зарплата (з урахуванням інфляції) зросла на 10,9%.

Зазначається, найвища середня зарплата в серпні 2021 року зафіксована у жителів столиці — вона склала 20 358 гривень, а ось найнижча заробітна плата в Чернівецькій області — 10 811 гривень.

Нагадаємо, що напередодні в Держстаті також назвали найбільш прибуткові галузі економіки в Україні.

Раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили економічний прогноз на жовтень і розповіли, які важливі економічні події можуть відбутися в Україні, які закони, укази, постанови, які полегшать або ускладнять життя бізнесу, можуть з'явитися, як на економіці країни може відбитися зовнішньополітична, внутрішньополітична та епідеміологічна ситуації.

Зокрема, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, народний депутат V-VI скликань Олексій Плотніков вважає, що складно щось прогнозувати в умовах нинішньої невизначеності. Але деякі моменти варто позначити.

На думку Олексія Плотнікова, впливати на економіку України будуть і зовнішні чинники: місія МВФ (дадуть — не дадуть черговий транш), ціни на наш експорт (продукція АПК, руда, метал), новий уряд Німеччини (яке може спробувати "оживити" нормандський формат), ймовірний запуск "Північного потоку-2" (але там ще не буде повної потужності).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини