Головна Новини Бізнес фінанси В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО)

Рідкісні монети відрізняють особливості написи, реверсу і аверсу

1 жовтня 2021, 11:38 comments2276
Поділіться публікацією:

Рівно рік тому, 1 жовтня 2020 року, НБУ вивів з обігу монети номіналом в 25 копійок. Однак нумізмати радять не поспішати здавати або викидати дріб'язок, оскільки серед таких монет зустрічають рідкісні екземпляри, які можна продавати за тисячі гривень. Їх відрізняють особливості написи, реверсу і аверсу і інші. Про це повідомляється на порталі Monety.

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО)

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень - фото из открытых источников

Деякі 25 копійок, які датовані 1992 роком, можуть купити від 3000 до 3600 гривень. Як правило, такий дріб'язок має опуклий щит зі утисненим тризубом, який має назву англійський чекан.

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО) - фото 2

25 копійок 1992 року є цінними, якщо мають виступаючий гурт, а також товстий і закруглений середній зуб тризубця. На монеті зображено плоскі колосся і листя, а також присутні інші особливості. Такий дріб'язок нумізмати можуть оцінити в межах 1300 гривень.

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО) - фото 3

Є і 25 копійок, що представляють низьку цінність. Їх найчастіше можна продати до 700 гривень. Такі монети мають дрібні насічки на ребрах, тонкий і гострий середній зуб тризубця.

В Україні 25 копійок можуть купити за кілька тисяч гривень: як виглядають цінні монети (ФОТО) - фото 4

Зазначається, що іноді нумізмати готові купувати і монети, що мають брак або викарбувані в "нерідному металі". Крім того, роль грає співвідношення реверсу до аверсу. Якщо одна сторона перевернута щодо іншої, то такі 25 копійок будуть коштувати дорожче.

Продавати або купувати монети можна на спеціальних онлайн-аукціонах. Перед продажем краще провести консультацію з фахівцем, щоб дізнатися справжню цінність монети.

Зазначимо, що деякі монети, номінал яких 5 копійок і які датовані 1992-му роком, можуть коштувати близько 6 000 гривень. Відрізнити рідкісну й дорогу дрібницю можна за формою і розташуванню ягід або ж за зображенням тризуба.

Раніше видання "Коментарі" писало, що певні екземпляри монет, виготовлені за часів Радянського Союзу, можна продавати в тисячі разів дорожче номіналу. Як виглядають монети і як їх відрізнити, читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини