Головна Новини Бізнес фінанси В Україні хочуть збільшити допомогу після народження дитини: коли зростуть виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть збільшити допомогу після народження дитини: коли зростуть виплати

Уряд вже ухвалив відповідний законопроект

27 травня 2021, 10:09
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів України ухвалив законопроект, який має на увазі збільшення матеріальної допомоги після народження дитини до 50 тис гривень. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Cніданок з 1 + 1".

В Україні хочуть збільшити допомогу після народження дитини: коли зростуть виплати

В Україні хочуть збільшити допомогу після народження дитини - фото з відкритих джерел

Згідно з документом, державні виплати будуть здійснюватися частинами. Чверть від загальної суми батькам виплатять одноразово, після появи дитини на світ, а решту допомоги виплачуватимуть рівними частинами протягом наступних трьох років.

Повідомляється, що законопроект також повинні підтримати в парламенті. Якщо народні депутати проголосують за нього, то виплати після народження дитини зростуть з 1 січня 2022 року.

Нагадаємо, що з 1 липня українців чекає підвищення пенсій на 40%. Однак збільшення пенсійних виплат торкнеться не всіх громадян. Надбавку у розмірі сто гривень отримають пенсіонери, яких у 2020 році не торкнулася індексація, а це майже 500 тис. осіб. Повідомляється, що в планах у Кабінету міністрів підвищення пенсії до двох тисяч гривень людям, які мають першу групу інвалідності. На 40% можуть зрости виплати ліквідаторам аварії на ЧАЕС з інвалідністю.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що виплати українським пенсіонерам в середньому можуть зрости до 7 тисяч гривень. Такими амбітними планами під час наради у президента Володимира Зеленського поділилася глава Мінсоцполітики Марина Лазебна. З огляду на досить низькі соціальні виплати багатьом пенсіонерам в цілому, "Коментарі" звернулися до експертів з питанням, наскільки реальними є зміни, і якщо так — то коли їх очікувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини