Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
В Асоціації українських імпортерів риби та морепродуктів повідомили про різке подорожчання червоної ікри. Так, ціна на продукт підвищилася на 20%. Про це заявив генеральний директор Асоціації Дмитро Загуменний.
Подорожчання продуктів - фото з відкритих джерел
Керівник відзначив, що на Алясці сезон промисловості ікри горбуші та кети триває з кінця червня до травня. В результаті цього ціна продукт не змінюється з жовтня до травня.
Дмитро Загуменний також розповів, що ікру форелі в Україну експортує Норвегія, Фінляндія і Данія. Дану ікру на українському ринку можна спостерігати цілий рік.
Директор Асоціації також зазначив, що на ціноутворення в першу чергу впливає кількість виловленої риби, а також частково може впливати курс гривні до долара:
Зараз вартість ікри горбуші на українському ринку дорівнює в межах 1,8-2 тисяч гривень за кілограм, ікра кети — 2-2,4 тисячі гривень за кілограм, а ікра форелі — 1,4-1,6 тисячі гривень.
Нагадаємо, що раніше директор Асоціації "М'ясної галузі" Микола Бабенко розповів про подорожчання свинини у 2021 році. За словами експерта, середня ціна у 2021 році на цей вид м'яса складе 47,5 грн / кг. За його словами, на ринку зможуть втриматися фермери, собівартість свиней яких буде 35 грн/кг.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, що з наступного року зросте ціна на борошно.
Новини