Головна Новини Бізнес фінанси В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

Продавати або купувати монети можна на профільних аукціонах

18 травня 2021, 08:52 comments4304
Поділіться публікацією:

В Україні нумізмати полюють за різними монетами, які можна продавати на профільних аукціонах. Наприклад, 15 копійок, датовані 1992 роком, напередодні продали за 21 тис. грн, а 10 копійок того ж року — за 12, 5 тис. грн. Про це свідчать дані аукціону Violity, пише видання OBOZREVATEL.

В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО)

В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень - фото з відкритих джерел

"Україна, 15 копійок 1992 року, 1АА-43, магнітна сталь плакована латунню. Особливість: 4 ягоди, проріз. Монета викарбувана однією з перших, в листі ще проріз. У більш пізніх монет проріз викришений", — сказано в описі до монети.

В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 2

Також повідомляється, що монета 10 копійок 1992 року була продана за 12, 5 тис. грн. Її особливістю є нестандартна заготовка, а також наявність слідів на гурті (ребрі) монети.

В Україні за монету 1992 року заплатили десятки тисяч гривень: вона може потрапити до будь-кого (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що В Україні за монету номіналом 15 копійок, датовану 1992 роком і викарбувану штемпелем без заготовки, можуть заплатити більше однієї тисячі доларів. Таку "копійку" може виявити будь-який українець.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також розповідалося, що деякі українські монети номіналом в 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок.

Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датовані 2008 роком і мають брак виробництва, оцінюються у 250 тисяч гривень. Саме на таку ціну зіпсованої монети можна натрапити на спеціалізованих торгах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини