Головна Новини Бізнес фінанси Стало відомо, як зміняться ціни на житло восени
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як зміняться ціни на житло восени

Зростання вартості житла у великих містах не перевищить 7-10%

31 серпня 2021, 10:52
Поділіться публікацією:

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Юрія Піти, протягом 2021 року ціни житла на вторинному ринку виростуть приблизно на 15-20%. Практично половина такого зростання припаде на осінь. Про це експерт заявив в коментарі UBR.ua.

Стало відомо, як зміняться ціни на житло восени

Як зміняться ціни на нерухомість на вторинному ринку - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що найбільше подорожчання нерухомості торкнеться жителів великих українських міст, зокрема, Києва, Харкова, Одеси, Львова і Дніпра. У багатьох інших обласних центрах збільшення вартості житла на вторинному ринку не перейде позначку в 15%.

"Якщо говорити про доларові ціни, то зростання вартості житла у великих містах не перевищить 7-10%. Тобто до кінця року, і переважно в осінній період, вартість житла може потенційно збільшиться ще на 7-10% в гривні, і до 3 % — в доларах ", — сказав експерт.

Нагадаємо, що експерт з нерухомості Михайло Артюхов розповів виданню "Коментарі", чи чекати українцям змін на ринку житла цієї осені, а також, чи є сенс громадянам інвестувати в нерухомість. За словами експерта, на ринку житла не очікується цієї осені значні зміни. Рецесія економіки, політична невизначеність і майбутній черговий локдаун відображаються на поведінці покупців. Кількість угод не зростає в сегменті покупки житла, при цьому очікується незначне зростання попиту в ринку оренди житла на 5-10%. Спеціаліст підкреслює, що експерти ринку перестали давати статистику кількості угод через критично низькі значення за останні 20 років.

Раніше про важливі для ринку нерухомості факторах порталу "Коментарі" розповів керівник Комітету з інформаційних систем і аналітики в АФНУ (Асоціація фахівців з нерухомості України) Едуард Бразас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини