Головна Новини Бізнес фінанси Як зміняться ціни на пальне в Україні в 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на пальне в Україні в 2022 році

У січні 2022 року бензин на українських АЗС почне дорожчати

5 січня 2022, 11:57
Поділіться публікацією:

З метою стабілізації вартості в Україні у 2021 році було запроваджено державне регулювання цін на бензин та дизпаливо. Попри це ціни зростали практично весь рік. Фахівці розповіли виданню today.юа, як зміниться вартість палива в країні у році, що настав. 

Як зміняться ціни на пальне в Україні в 2022 році

Як зміняться ціни на пальне в Україні в 2022 році - фото з відкритих джерел

Так, експерт "Нафторинку" Олександр Сіренко прогнозує, що у січні 2022 року бензин на українських АЗС почне дорожчати. За його словами, першою причиною зміни цін є подорожчання нафти на світовому ринку, а другою – ослаблення курсу гривні.

Фахівець висловлює думку, що у першій половині поточного місяця ціна на бензин підскочить на 50 копійок. Відповідно літр А-95 коштуватиме українцям 31 гривню.

Автогаз, вважають експерти, навряд чи суттєво зросте у ціні взимку. Стабілізація цін відбувається за рахунок скорочення його споживання та ситуації на польському ринку.

Директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн звертає увагу, що автогаз дорожчає зазвичай навесні. Чого варто очікувати і навесні цього року. При цьому фахівці не виключають, що скраплений газ може подорожчати і взимку.

Загалом 2021 року попит на бензин в Україні збільшився на 12%, а споживання автогазу скоротилося на 2%. Головна причина – подорожчання останнього.

Нагадаємо, що експерти також розповіли, як зміняться ціни на ринку нерухомості в країні в 2022 році з огляду на зниження попиту на житло взимку. Фахівці в галузі нерухомості зазначають, що через скорочення активності на ринку деякі продавці змушені знімати квартири з продажу.

Раніше на порталі "Коментарі" — Озвучено невтішний прогноз цін на овочі в Україні: країна може втратити цілу тепличну галузь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини