Головна Новини Бізнес фінанси За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО)

Така копійка є єдиною в своєму роді, оскільки має брак

25 серпня 2021, 11:56 comments1310
Поділіться публікацією:

Монету у 25 копійок, яка датована 1992-му роком, можна продати за 10 тисяч гривень. Монета є дорогою, оскільки має незначний дефект у написі "25 копійок", передає видання OBOZREVATEL.

За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО)

За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень - фото з відкритих джерел

Згідно з даними аукціону, що спеціалізується на продажу монет, така копійка є єдиною у своєму роді, оскільки на написі "копійок" на літері "о" є невеликий хвостик.

За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО) - фото 2

"На написі КопіЙок на літері "О" є вгорі маленький хвостик, а від літери "Й" є з'єднання з літерою "О", — написав автор оголошення про продаж.

За 25 копійок в Україні готові заплатити тисячі гривень: як відрізнити рідкісну монету (ФОТО) - фото 3

Видання зазначає, що в загальному, монети номіналом у 25 копійок не мають особливої цінності. Їх можна продавати дорого за наявності особливостей на реверсі або аверсі. Однак така монета 1995 року випуску буде вважатися рідкісною незалежно від особливостей або дефектів на ній.

Нагадаємо, що 15 копійок, які карбували в 1992-му році, на профільних аукціонах продають за 26 тисяч гривень. Ця монета вважається рідкісною, оскільки була виготовлена як експерименту Вона має деякі особливості — аверс розгорнутий на 180 градусів від реверсу — через це ціна таких 15 копійок збільшується в тисячі разів від номіналу.

Також у матеріалі видання "Коментарі" говорилося, що згідно з даними профільного порталу Monety, монети номіналом 50 копійок, які датовані 1992-му роком, можна продати за кілька тисяч гривень. Дорогий екземпляр монети можна визначити за гуртом, реверсом і аверсом. Ціна 50 копійок може варіюватися в межах від 2500 до 3700 гривень. Така монета повинна мати опуклий щит з утисненим тризубом на ньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини