Головна Новини Бізнес фінанси За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів: як відрізнити рідкісну (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

Через помилку в ескізах вінок на монеті вийшов вузьким.

19 лютого 2022, 19:00 comments35492
Поділіться публікацією:

Монету номіналом у дві копійки, датовану 1992 роком, можна продавати від 17 до 30 тисяч гривень. Про це на своєму сайті "Монети-ягідки" написав нумізмат Віталій Ткач.

За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів: як відрізнити рідкісну (ФОТО)

За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, 2 копійки 1992 року – пробна монета України, яка не надходила в обіг. Перші такі українські копійки викарбували на Луганському верстатобудівному заводі.

Через помилку в ескізах вінок на монеті вийшов вузьким. За профільними каталогами такий різновид 2 копійок класифікується як 1ГА. Вона має гладкий гурт, на аверсі зображено тризуб, напис "Україна" та дата — 1992-й. Рідкісні 2 копійки можуть бути виготовлені зі сталі або алюмінію.

За монету в 2 копійки можна отримати більше тисячі доларів: як відрізнити рідкісну (ФОТО) - фото 2

Скільки коштують 2 копійки 1992 року

За словами Віталія Ткача, вартість такої монети на електронних аукціонах залишається стабільно високою – іноді такі 2 копійки продають за ціною понад 30 тисяч гривень. Нумізмат звертає увагу, що оригінальні монети продавали лише двічі-тричі від 1500 доларів.

Нерідко на онлайн-аукціонах продаються копії таких монет, вартість яких близько 50-60 гривень. Варто бути уважними, якщо вам пропонують купити "рідкісні" 2 копійки 1992 за низькою ціною, оскільки, найімовірніше, це — підробка. Перед покупкою необхідно отримати професійну пораду від нумізматів на спеціальних форумах.

Зазначимо, що недавно монету номіналом одну гривню 1992 року продали за 45 тисяч гривень. Головна цінність таких екземплярів у році її випуску, оскільки до офіційного введення в обіг гривні залишалося ще чотири роки.

Раніше на порталі "Коментарі" — Які монети України можна продати в сотні разів дорожче від номіналу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини