Головна Новини Бізнес фінанси За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому (ФОТО)

Дорожче коштують 50 копійок, датовані 1992-м роком

17 жовтня 2021, 09:30 comments10201
Поділіться публікацією:

В Україні продають монети номіналом в 50 копійок за ціною в тисячі разів вище номіналу. Зокрема, дріб'язок 1992-го і 1996-го року можуть купувати близько 1000 гривень. Про це пише видання OBOZREVATEL з посиланням на портал Monety.

За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому (ФОТО)

За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому - фото з відкритих джерел

Зазначається, що дорогі монети мають кілька відмінностей від дешевих. Їх можна знайти в тризубі, насічці на ребрах монети, а також в особливій трапеції.

Незважаючи на те, що дорогі 50 копійок 1996 року було випущено невеликим тиражем, українці часто знаходять їх в своїх скарбничках або гаманцях. Такі монети можна виставити на продаж від 600 до 1000 гривень. При цьому у такого дріб'язку повинен бути гурт з дрібною насічкою. В іншому випадку, вартість монети знижується до 150 гривням.

За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому (ФОТО) - фото 2

Дорожче коштують 50 копійок, датовані 1992-м роком. Щоб відрізнити їх від дешевих, слід звернути увагу на проміжки між листом і відростком, що зображені на монеті. Якщо на копійці вісім насічок середнього розміру, її ціна може становити близько 2000 гривень.

За монету в 50 копійок готові платити тисячі гривень: дріб'язок може потрапити будь-кому (ФОТО) - фото 3

Зазначимо, що на профільних аукціонах з продажу монет проходили торги за металеву гривню 1992 року. У підсумку вона була продана за 47 тисяч гривень. У чому цінність монети — читайте в матеріалі.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писав, що минув рік з тих пір, як в Україні вивели з обігу монети номіналом в 25 копійок і два роки — коли в країні не можна розплатитися 1,2 і 5 копійками. Однак деякі з таких монет можуть представляти цінність для нумізматів, які готові придбати їх за тисячі гривень. Які копійки є цінними і як їх відрізнити, можна переглянути за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

27 червня 2022, 14:14

Где 50 коп. Продать 1992 года


Новини