Головна Новини Бізнес фінанси За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО)

Вага монети – 500 грамів, а діаметр – 85 мм

25 січня 2022, 18:26 comments12659
Поділіться публікацією:

На профільному електронному аукціоні Voility виставили на продаж монету рідкісного номіналу, яку оцінили у 45 тисяч гривень (понад 1600 доларів). Рідкісні 50 гривень виготовлені зі срібла 999 проби та випущені до 30-річчя Незалежності України.

За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО)

За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень - фото з відкритих джерел

Автор оголошення зазначає, що вага монети – 500 грамів, а діаметр – 85 мм. До того ж тираж такої монети досить обмежений – лише 500 штук. Продавець додав, що 50 гривень мають банківський стан, а їх реставрація не проводилася.

За даними Нацбанку, 50-гривневу монету ввели в обіг 17 серпня 2021 року. На ній зображено державний герб, дуб, крона якого символізує межі нашої держави, а також є напис "30 років Незалежності України".

За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО) - фото 2
За рідкісну монету в Україні можна отримати 45 тисяч гривень: у чому її особливість (ФОТО) - фото 3

Поки що ніхто не зробив ставок на аукціоні, але за лотом уже стежать шестеро людей, яких могла зацікавити ця пропозицію.

Зазначимо, що перед покупкою або продажем монет, необхідно переконатися в їх справжності, дізнатися точну вартість, а також рідкість. Зробити це можна на спеціальних форумах нумізматів. Слід зазначити, що деякі монети, що продаються у Мережі, могли бути виготовлені спеціально для заробітку на колекціонерах, і не мають нічого спільного з цінними копійками.

Нагадаємо, що на аукціонах також продаються і монети, які часто зустрічаються в обігу. Наприклад, металеву гривню виставили на продаж за 10 тисяч гривень. Така монета виготовлена у 2005 році та має монетний брак, який і робить її дорогою.

Також продаються і 50 копійок 2003 року, за які можна отримати 2900 гривень. Такі монети не вводили у обіг, а були виготовлені тільки для річного набору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини