Головна Новини Бізнес фінанси Заклади громадського харчування в Україні різко підвищать ціни: доступних місць залишиться мало
commentss НОВИНИ Всі новини

Заклади громадського харчування в Україні різко підвищать ціни: доступних місць залишиться мало

Головними причинами подорожчання харчування в кафе є зростання зарплат працівників та підвищення цін на комунальні послуги

7 грудня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

За словами співзасновника Національної ресторанної асоціації України, директора компанії "Ресторанний консалтинг" Ольги Насонової, вже до весни 2022 року ціни в недорогих українських закладах злетять на 50%. Цінники зростатимуть щомісяця на 10-20%. Ті, хто не перегляне вартість, будуть змушені зачинятися. Про це пише UBR.

Заклади громадського харчування в Україні різко підвищать ціни: доступних місць залишиться мало

Заклади громадського харчування в Україні різко підвищать ціни - фото з відкритих джерел

Основними причинами, через які за харчування в кафе доведеться платити більше, фахівець називає зростання заробітних плат працівників, а також підвищення цін на енергоносії, особливо електроенергію. За словами експерта, такі зміни вдасться витримати хіба дорогим закладам.

"Платити оренду, податки, акцизи, еквайринг зможуть тільки дорогі ресторани. А недорогі — куди подітися — будуть підвищувати ціни. Тому що просто не буде чим оплачувати витрати, які все зростають і зростають", — зазначає Насонова.

У результаті, за словами фахівця, ресторанний бізнес може повернутися на рівень 2000-х років, коли закладів замало, проте всі вони забиті відвідувачами. А щоби піти до закладу, доведеться цілий місяць відкладати.

"Стане менше всіх ресторанів, але особливо недорогих. Будуть забиті заклади, що залишилися. Ті, хто переживе зиму", – підсумувала фахівець.

Зазначимо, що раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили прогноз для українського бізнесу у грудні та найближчому майбутньому. Стало відомо, які важливі події можуть статися і що позитивно, а що негативно вплине на підприємництво в країні.

Раніше також повідомлялося, що згідно із законопроектом № 5600, який 30 листопада, ухвалили народні депутати, в Україні зросте вартість алкогольних напоїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини