Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За словами співзасновника Національної ресторанної асоціації України, директора компанії "Ресторанний консалтинг" Ольги Насонової, вже до весни 2022 року ціни в недорогих українських закладах злетять на 50%. Цінники зростатимуть щомісяця на 10-20%. Ті, хто не перегляне вартість, будуть змушені зачинятися. Про це пише UBR.
Заклади громадського харчування в Україні різко підвищать ціни - фото з відкритих джерел
Основними причинами, через які за харчування в кафе доведеться платити більше, фахівець називає зростання заробітних плат працівників, а також підвищення цін на енергоносії, особливо електроенергію. За словами експерта, такі зміни вдасться витримати хіба дорогим закладам.
У результаті, за словами фахівця, ресторанний бізнес може повернутися на рівень 2000-х років, коли закладів замало, проте всі вони забиті відвідувачами. А щоби піти до закладу, доведеться цілий місяць відкладати.
Зазначимо, що раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили прогноз для українського бізнесу у грудні та найближчому майбутньому. Стало відомо, які важливі події можуть статися і що позитивно, а що негативно вплине на підприємництво в країні.
Раніше також повідомлялося, що згідно із законопроектом № 5600, який 30 листопада, ухвалили народні депутати, в Україні зросте вартість алкогольних напоїв.
Новини