Головна Новини Бізнес інвестиції Мінфін США розповів про ризики користування криптовалютою
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін США розповів про ризики користування криптовалютою

Криптовалюта потребує урегулювання з боку держави

11 лютого 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Купувати криптовалюту чи ні? Спосіб такої інвестиції активно обговорюється фінансистами та експертами. Міністр фінансів США Джанет Єллен зазначила, що наразі існує кілька ризиків, пов'язаних з віртуальними грошима. Про це пише Reuters.

Мінфін США розповів про ризики користування криптовалютою

Криптовалюта - головні ризики користування. Фото: medium.com

Джанет Єллен повідомила, що на тлі зростання курсу біткоїнів та деяких інших криптовалют, можливі всебічні махінації та неправомірне використання електронних коштів. Окрім того, існують високі ризики шахрайства, відмивання грошей та розсекречення конфіденційних даних.

За словами Мінфіну, ці ризики зникнуть тільки в разі розвитку фінансових технологій та врегулювання ринку криптовалют. Технології можуть бути використані для стримування потоку "чорних" грошей від організованої злочинності та боротьби з хакерами.

Нагадаємо, що попри небувалу популярність біткоїнів, представники інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що висока волатильність криптовалюти не дозволяє їй стати платіжним засобом і робить непридатною для зберігання грошей. Водночас засновник Tesla Ілон Маск дотримується протилежної точки зору, вважаючи, що у популярної криптовалюти є всі шанси бути визнаною у світі традиційних фінансів. Що з цього приводу думають українські експерти, читайте в нашому матеріалі.

Раніше повідомлялося, що троє відомих людей включилися в розкрутку одної з криптовалют. Завдяки публікаціям знаменитостей в соціальній мережі Twitter, Dogecoin істотно зріс в ціні та продемонстрував новий рекорд. Якої позначки досягла віртуальна валюта, читайте в нашому матеріалі.

Також читайте думки експертів, як буде розвиватися ринок криптовалют в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини