Головна Новини Бізнес інвестиції Україна впроваджує ринок "зелених" облігацій: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна впроваджує ринок "зелених" облігацій: що відомо

Інвестувати в "зелену" енергетику вигідно, саме тому в Україні невдовзі запрацює ринок "зелених" облігацій

8 червня 2021, 09:13
Поділіться публікацією:

В Україні з 1 липня 2021 року набуде чинності закон, який дозволить випускати "зелені" облігації. Про це під час форуму "Україна 30. Екологія" розповів в.о. голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Костянтин Гура, інформують "Коментарі".

Україна впроваджує ринок "зелених" облігацій: що відомо

Костянтин Гура. Фото: ОП

За словами Костянтина Гури, Україна сплачує за імпорт енергоресурсів 7,5 млрд дол. Окрім того, економіка України в три рази має вищу енергомісткість, ніж економіка Європи.

"Сектор "зеленої" енергетики України за 4,5-5 років залучив 8 млрд євро інвестицій. За останній кризовий рік через пандемію цей сектор не зупиняв свій розвиток. Взагалі у сферу енергетики та енергоефективності ми інвестували тільки торік понад 1,2 млрд євро — це інвестиції, які надійшли в економіку нашої держави", — повідомив Гура.

Завдяки проєктам з енергоефективності Україна зменшує об’єм викидів вуглекислого газу в атмосферу, створює нові робочі місця та наповнює держбюджет податками, зазначив голови Держагентства з енергоефективності. Програмою "Теплі кредити" скористувались 800 тис. українських сімей, проте треба залучати інвестиції не тільки в житловий сектор, а й в промисловість, наголосив Гура.

"Нова цільова програма на наступні п'ять років дозволила б інвестувати гроші та залучати інвестиції в енергоефективність не тільки в житловий сектор, але й в промисловість, в бюджетний сектор, транспорт, сільське господарство, в біоенергетику. Енергоефективність — це комплексне питання, тому що третина — це житло, третина — це промисловість і третина — це інші споживачі", — зазначив посадовець.

В Україні не перший рік говорять про ринок "зелених" облігацій, водночас у світі їхній об’єм вже склав понад трильйон доларів, наголосив Гура. Він сподівається, що український ринок "зелених" облігацій запрацює цього року.

Нагадаємо, глобальні зміни клімату призвели до того, що в Україні дві третини аграрних земель знаходяться у зоні ризику. Через це найближчим часом розпочнеться консервація та рекультивація таких земель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини