Головна Новини Бізнес держсектор Держава не впоралася із завданням легалізації грального бізнесу - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава не впоралася із завданням легалізації грального бізнесу - експерт

Наступного року держава знову не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою азартної сфери

22 грудня 2020, 14:26
Поділіться публікацією:

Як відомо, з 13 серпня в Україні почав діяти закон про легалізацію грального бізнесу і тепер Верховна рада планує отримати понад сім мільярдів від плати за ліцензії на азартні ігри, а кошти будуть розподілені в спеціальний державний фонд і фінансуватимуть певні галузі діяльності.

Держава не впоралася із завданням легалізації грального бізнесу - експерт

ФОТО: З відкритих джерел

Однак на думку експерта грального бізнесу Олени Мочалова, держава не змогла впоратися із завданням легалізації грального бізнесу і в наступному році знову не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою азартної сфери.

"Держава в особі депутатів, радників і Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, по суті, не змогла впоратися із завданням легалізації грального бізнесу за цей рік. Все тому, що триває робота і над нормативно-правовими актами, що не гармонізують з іншими законами і нормами. Швидше за все, в наступному році держава знову не отримає очікуваного поповнення бюджету за допомогою азартної сфери. на жаль, немає розуміння оподаткування в цій сфері та відсутній державний модуль онлайн моніторингу. Це гальмує зацікавленість ліцензіатів на українському ринку, оскільки економіка бізнесу до кінця не зрозуміла", — стверджує експерт.

Олена Мочалова також розповіла про те, що на вулицях українських міст стали все частіше з'являтися нелегальні зали ігрових автоматів, а покарання за гральний бізнес не посилено.

"Дуже шкода, що ще на старті депутати не поставилися серйозно до норм закону щодо такого токсичного бізнесу як гральний. Результат — відсутність легального ринку, вже маючи правове поле".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в новому бюджеті передбачили мільярди від легалізації грального бізнесу.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини