Головна Новини Бізнес держсектор Міжнародні резерви України досягли 11-річного рекорду
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні резерви України досягли 11-річного рекорду

За підсумками березня міжнародні резерви зросли до 31,9 млрд доларів

6 квітня 2023, 19:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Національний банк України підрахував міжнародні резерви станом на 1 квітня 2023 року. Виявилось, що на рахунках України 31,9 млрд доларів, що є найкращим показником за 11 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на повідомлення Нацбанку України.

Міжнародні резерви України досягли 11-річного рекорду

Міжнародні резерви України досягли рекорду. Фото з відкритих джерел

Національний банк оголосив, що у березні міжнародні резерви зросли на 10%. Це відбулось завдяки надходженням від міжнародних партнерів та менших обсягів продажу валюти.

Загалом на рахунки Нацбанку надійшло 5,1 млн доларів, з них 2,2 млн від Світового банку, 1,7 млн надав уряд Канади, ще 1,6 млн ЄС, а решта надійшла від США та через розміщення валютних облігацій внутрішньої державної позики. Таким чином міжнародні резерви України зросли до 31,9 млн доларів, що стало найкращим показником за останні 11 років.

Також Нацбанк повідомив, що виплатив 486 млн доларів на погашення державного боргу України. Нагадаймо, що загальний рекорд за кількістю міжнародних резервів спостерігався у 2008 та 2011 роках. Тоді показник складав понад 38 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міжнародний валютний фонд оприлюднив два прогнози про закінчення війни в Україні. Згідно з першим, сприятливим варіантом, війна закінчиться у 2024 році тоді очікується передбачуваний дефіцит фінансування на суму 115 млрд доларів. У разі несприятливого прогнозу, якщо війна буде тривати до кінця 2025 року, то сума виросте до 240 млрд доларів.

Також "Коментарі" писали про те, як змінилися статки найбагатших людей України за період війни проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини