Головна Новини Бізнес держсектор «Мотор Січ» повернеться у держвласність України — РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мотор Січ» повернеться у держвласність України — РНБО

Люди, які інвестували в підприємство, отримають компенсацію

11 березня 2021, 19:36
Поділіться публікацією:

Підприємство "Мотор Січ", що є важливою складовою вітчизняної оборонної промисловості, буде знову націоналізовано. Про таке рішення ради національної безпеки і оборони стало відомо після виступу секретаря РНБО Олексія Данилова, повідомляє "Дзеркало тижня".

«Мотор Січ» повернеться у держвласність України — РНБО

"Мотор Січ" повертають державі. Фото із відкритих джерел

Як заявив Данилов, повернення підприємства в державну власність відбудеться із дотриманням всіх можливих законів, абсолютно конституційним, правомірним способом. Як запевняє представник Нацради, кожне із підприємств, що відноситься до оборонної промисловості України і перебуває у власності приватних осіб, буде окремо перевірятися представниками влади.

Як виходить із заяви РНБО, ПАТ "Мотор Січ" є неймовірно важливою частиною української промисловості, тому і має перебувати під контролем держави. Також Данилов запевнив, що українці и, раніше інвестували свої гроші в акції підприємства, отримають необхідну компенсацію із державного бюджету. На думку секретаря РНБО, такі дії лише зміцнять національну безпеку України.

Для довідки. На "Мотор Січ" виробляють двигуни для різної авіаційної техніки. Додатково працівники підприємства займаються випуском газотурбінних установок для промислових цілей. У 2019 більше половини акцій "Мотор Січ" були продані китайським інвесторам за чверть мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в кінці 2020 року на китайських акціонерів "Мотор Січ" були накладені санкції. Відповідне рішення підписав президент Володимир Зеленський. Експерти пильно розбирали цей кейс, розмірковуючи, що ж у майбутньому очікує на підприємство в цілому.

Також на порталі можна дізнатися, кому насправді можуть бути вигідні санкції, введені проти китайської сторони в справі "Мотор Січ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини